• NIE STOSUJEMY WYKLUCZEŃ W DIETACH
Co dla Ciebie przygotowaliśmy w tym tygodniu?

MENU TYGODNIOWE:

Menu na tydzień: (29.11.2021 – 05.12.2021)

Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
Pasta z soczewicy i pomidorów suszonych, PIECZYWO PEŁNOZIARNISTE, ŚWIEŻA PAPRYKA NALEŚNIKI CZEKOLADOWO-WANILIOWE Z GRUSZKAMI KARMELIZOWANYMI Z IMBIREM, JOGURT, SEZONOWE OWOCE ROGALIK FRANCUSKI CROISSANT Z SEREM BRIE, ROSZPONKĄ I KONFITURĄ MORELOWĄ OMLET Z DUSZONYM POREM, SEREM FETA, PIECZYWO PEŁNOZIARNISTE, POMIDORKI KOKTAJLOWE DOMOWA GRANOLA Z JOGURTEM I POLEWĄ CZARNEJ PORZECZKI Kremowy twarożek z rzodkiewką i ziołami, pieczywo pełnoziarniste, warzywa DOMOWA GRANOLA (GF), JOGURT TRUSKAWKOWY (LF), PRAŻONE JABŁKA
ZUPA KALAFIOROWA Z ZIEMNIAKAMI I MARCHEWKĄ Chrupiąca sałatka z selerem naciowym, indykiem i słonecznikiem Soupe à l’ail – FRANCUSKA ZUPA CZOSNKOWA SAŁATKA Z SELEREM NACIOWYM, ANANASEM, PRAŻONYM SEZAMEM I KURCZAKIEM KREM Z KUKURYDZY NA MLEKU KOKOSOWYM ZE SŁONECZNIKIEM PIECZONE WARZYWA KORZENIOWE, SOS ORZECHOWYM SATAY (SF) KREM WARZYWNY, NASIONA SŁONECZNIKA, NATKA PIETRUSZKI
MAKARON Z TAPIOKI Z GRILLOWANĄ CUKINIĄ, OLIWKAMI I SOSEM POMIDOROWO-BAZYLIOWYM SCHAB GOTOWANY W SOSIE Z SUSZONYMI ŚLIWKAMI, MIZERIA, RYŻ BRĄZOWY BOEUF BOURGUIGNON – FRANCUSKI GULASZ Z CZERWONYM WINEM I PIECZARKAMI, PUREE ZIEMNIACZNE, PAROWANE BROKUŁY TAJSKIE CZERWONE CURRY Z CIECIERZYCĄ, DYNIĄ, SZPINAKIEM, I BIAŁĄ KASZĄ GRYCZANĄ FILET Z ŁOSOSIA W SOSIE CYTRYNOWYM, KASZA PĘCZAK, PAROWANA BRUKSELKA SPAGHETTI Z SOSEM MARINARA, PIECZARKAMI I SEREM MOZZARELLA NASI GORENG – RYŻ SMAZONY Z WARZYWAMI I KURCZAKIEM PO INDONEZYJSKU
SMOOTHIE TRUSKAWKOWE BUDYŃ CZEKOLADOWY Z CHIA, LISTEK MIĘTY, MANDARYNKI, WIÓRKI KOKOSOWE, ŻURAWINA SEZONOWE OWOCE Z DRESINGIEM IMBIROWO-LIMONKOWY JAGLANKA Z BANANEM I SOSEM Z MASŁA ORZECHOWEGO RAZOWE CIASTO BANANOWE KOKOSOWY PUDDING Z TAPIOKI (SF), MUS MANGO, RODZYNKI SMOOTHIE BANANOWO-ORZECHOWE (LF&SF)
SAŁATKA RYBAKA Z RUKOLĄ, PIECZONE ZIEMNIACZKI I DRESSINGIEM KOPERKOWYM ROLADKI Z SZYNKI Z MUSEM CHRZANOWYM, OGÓREK KISZONY, PIECZYWO PEŁNOZIARNISTE RATATOUILLE – WARZYWA DUSZONE PO FRANCUSKU Z BAGIETKĄ PIECZEŃ DROBIOWA FASZEROWANA GRZYBAMI Z GRILLOWANYMI WARZYWAMI PASTA Z ZIELONEJ SOCZEWICY I SUSZONYCH POMIDORÓW, WARZYWA I PIECZYWEM PEŁNOZIARNISTYM SAŁATKA Z BROKUŁAMI, JAJKIEM I RZODKIEWKĄ Z DRESSINGIEM TAHINI PASTA Z CZARNEJ FASOLI, PAPRYKA MARYNOWANA, PIECZYWO PEŁNOZIARNISTE
Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
Pasta z soczewicy i pomidorów suszonych, PIECZYWO PEŁNOZIARNISTE, ŚWIEŻA PAPRYKA NALEŚNIKI CZEKOLADOWO-WANILIOWE Z GRUSZKAMI KARMELIZOWANYMI Z IMBIREM, JOGURT, SEZONOWE OWOCE ROGALIK FRANCUSKI CROISSANT Z SEREM BRIE, ROSZPONKĄ I KONFITURĄ MORELOWĄ OMLET Z DUSZONYM POREM, SEREM FETA, PIECZYWO PEŁNOZIARNISTE, POMIDORKI KOKTAJLOWE DOMOWA GRANOLA Z JOGURTEM I POLEWĄ CZARNEJ PORZECZKI Kremowy twarożek z rzodkiewką i ziołami, pieczywo pełnoziarniste, warzywa DOMOWA GRANOLA (GF), JOGURT TRUSKAWKOWY (LF), PRAŻONE JABŁKA
ZUPA KALAFIOROWA Z ZIEMNIAKAMI I MARCHEWKĄ Chrupiąca sałatka z selerem naciowym, tofu i słonecznikiem Soupe à l’ail – FRANCUSKA ZUPA CZOSNKOWA WEGAŃSKA SAŁATKA Z SELEREM NACIOWYM, ANANASEM, PAPRYKĄ I KUKURYDZĄ KREM Z KUKURYDZY NA MLEKU KOKOSOWYM ZE SŁONECZNIKIEM PIECZONE WARZYWA KORZENIOWE, SOS ORZECHOWYM SATAY (SF) KREM WARZYWNY, NASIONA SŁONECZNIKA, NATKA PIETRUSZKI
MAKARON Z TAPIOKI Z GRILLOWANĄ CUKINIĄ, OLIWKAMI I SOSEM POMIDOROWO-BAZYLIOWYM GRILLOWANY ŁOSOŚ, W SOSIE Z SUSZONYMI ŚLIWKAMI, MIZERIA, RYŻ BRĄZOWY FRANCUSKI GULASZ WARZYWNY Z CZARNĄ FASOLĄ I CZERWONYM WINEM, PUREE ZIEMNIACZANE, BROKUŁ PAROWANY TAJSKIE CZERWONE CURRY Z CIECIERZYCĄ, DYNIĄ, SZPINAKIEM, I BIAŁĄ KASZĄ GRYCZANĄ FILET Z ŁOSOSIA W SOSIE CYTRYNOWYM, KASZA PĘCZAK, PAROWANA BRUKSELKA SPAGHETTI Z SOSEM MARINARA, PIECZARKAMI I SEREM MOZZARELLA NASI GORENG – RYŻ SMAZONY Z WARZYWAMI I FASOLKĄ SZPARAGOWĄ PO INDONEZYJSKU
SMOOTHIE TRUSKAWKOWE BUDYŃ CZEKOLADOWY Z CHIA, LISTEK MIĘTY, MANDARYNKI, WIÓRKI KOKOSOWE, ŻURAWINA SEZONOWE OWOCE Z DRESINGIEM IMBIROWO-LIMONKOWY JAGLANKA Z BANANEM I SOSEM Z MASŁA ORZECHOWEGO RAZOWE CIASTO BANANOWE KOKOSOWY PUDDING Z TAPIOKI (SF), MUS MANGO, RODZYNKI SMOOTHIE BANANOWO-ORZECHOWE (LF&SF)
SAŁATKA RYBAKA Z RUKOLĄ, PIECZONE ZIEMNIACZKI I DRESSINGIEM KOPERKOWYM Pasta musztardowa z ciecierzycy i słonecznika, PIECZYWO PEŁNOZIARNISTE, OGÓREK KISZONY RATATOUILLE – WARZYWA DUSZONE PO FRANCUSKU Z BAGIETKĄ Wegańskie kotleciki z rozmarynem i czosnkiem, GRILLOWANE WARZYWA PASTA Z ZIELONEJ SOCZEWICY I SUSZONYCH POMIDORÓW, WARZYWA I PIECZYWEM PEŁNOZIARNISTYM SAŁATKA Z BROKUŁAMI, JAJKIEM I RZODKIEWKĄ Z DRESSINGIEM TAHINI PASTA Z CZARNEJ FASOLI, PAPRYKA MARYNOWANA, PIECZYWO PEŁNOZIARNISTE
Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
Pasta z soczewicy i pomidorów suszonych, PIECZYWO PEŁNOZIARNISTE, ŚWIEŻA PAPRYKA NALEŚNIKI CZEKOLADOWO-WANILIOWE Z GRUSZKAMI KARMELIZOWANYMI Z IMBIREM, JOGURT, SEZONOWE OWOCE Pasta z fasoli, cebuli czerwonej i śliwek suszonych, PIECZYWO PEŁNOZIARNISTE, POMIDOR PLASTERKI, ROSZPONKA OMLET Z DUSZONYM POREM, SEREM FETA, PIECZYWO PEŁNOZIARNISTE, POMIDORKI KOKTAJLOWE PALEO PLACKI SZARLOTKOWE, POLEWA Z CZARNEJ PORZECZKI, SEZONOWE OWOCE Kremowy twarożek z rzodkiewką i ziołami, pieczywo pełnoziarniste, warzywa DOMOWA GRANOLA (GF), JOGURT TRUSKAWKOWY (LF), PRAŻONE JABŁKA
ZUPA KALAFIOROWA Z ZIEMNIAKAMI, MARCHEWKĄ I MIĘSNYMI KULECZKAMI Chrupiąca sałatka z selerem naciowym i indykiem Soupe à l’ail – FRANCUSKA ZUPA CZOSNKOWA SAŁATKA Z SELEREM NACIOWYM, ANANASEM, PRAŻONYM SEZAMEM I KURCZAKIEM KREM Z KUKURYDZY Z MLEKIEM KOKOSOWYM I INDYKIEM PIECZONE WARZYWA KORZENIOWE, SOS ORZECHOWYM SATAY (SF) KREM WARZYWNY Z MIĘSNYMI PULPECIKAMI
MAKARON Z TAPIOKI Z GRILLOWANĄ CUKINIĄ, KURCZAKIEM OLIWKAMI I SOSEM POMIDOROWO-BAZYLIOWYM SCHAB GOTOWANY W SOSIE Z SUSZONYMI ŚLIWKAMI, MIZERIA, RYŻ BRĄZOWY BOEUF BOURGUIGNON – FRANCUSKI GULASZ Z CZERWONYM WINEM I PIECZARKAMI, PUREE ZIEMNIACZNE, PAROWANE BROKUŁY TAJSKIE CZERWONE CURRY Z CIECIERZYCĄ, DYNIĄ, SZPINAKIEM, I BIAŁĄ KASZĄ GRYCZANĄ FILET Z ŁOSOSIA W SOSIE CYTRYNOWYM, KASZA PĘCZAK, PAROWANA BRUKSELKA SPAGHETTI PEŁNOZIARNISTE Z KURCZAKIEM, PIECZARKAMI, SOSEM MARINARA I OLIWKAMI NASI GORENG – RYŻ SMAZONY Z WARZYWAMI I KURCZAKIEM PO INDONEZYJSKU
Koktajl truskawkowy sport BUDYŃ CZEKOLADOWY Z CHIA, LISTEK MIĘTY, MANDARYNKI, WIÓRKI KOKOSOWE, ŻURAWINA Muffiny jajeczne z warzywami Sport JAGLANKA Z BANANEM I SOSEM Z MASŁA ORZECHOWEGO Koktajl gryczany z mango i miętą Sport KOKOSOWY PUDDING Z TAPIOKI (SF), MUS MANGO, RODZYNKI Sałatka z mango i tuńczykiem Sport
SAŁATKA RYBAKA Z RUKOLĄ, PIECZONE ZIEMNIACZKI I DRESSINGIEM KOPERKOWYM ROLADKI Z SZYNKI Z MUSEM CHRZANOWYM, OGÓREK KISZONY, PIECZYWO PEŁNOZIARNISTE RATATOUILLE – WARZYWA DUSZONE PO FRANCUSKU Z INDYKIEM, BAGIETKA PIECZEŃ DROBIOWA FASZEROWANA GRZYBAMI Z GRILLOWANYMI WARZYWAMI PASTA Z ZIELONEJ SOCZEWICY I SUSZONYCH POMIDORÓW, WARZYWA I PIECZYWEM PEŁNOZIARNISTYM SAŁATKA Z BROKUŁAMI, JAJKIEM, WĘDZONYM KURCZAKIEM I RZODKIEWKĄ Z DRESSINGIEM TAHINI PASTA Z CZARNEJ FASOLI, PAPRYKA MARYNOWANA, PIECZYWO PEŁNOZIARNISTE
Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
Pasta z tuńczyka , ŚWIEŻA PAPRYKA Keto Omlet z krewetkami na mixie salaty z warzywa Keto pasta jajeczna z awokado i rzodkiewką, Majonez (z olejem rzepakowym) LISTEK MIĘTY, OMLET Z DUSZONYMI PORAMI I FETĄ, POMIDORKI KOKTAJLOWE, ROSZPONKA Keto pasztet z łososiem PASTA JAJECZNA ZE SZCZYPIORKIEM, MIX SALAT, WARZYWA OMLET Z PIECZARKAMI NA SALACIE, ORZECHY WŁOSKIE
KREM KALAFIROWY Z MIĘSNYMI KULECZKAMI Chrupiąca sałatka z selerem naciowym, indykiem i słonecznikiem TRADYCYJNY ŻUREK Z JAJKIEM I BIAŁĄ KIEŁBASĄ KETO KOKTAJL ORZECHOWY NA MLEKU KOKOSOWYM Keto jajka faszerowane tuńczykiem BROKUŁ W SOSIE SEROWYM KREM Z KALAFIORA Z WIÓRKAMI MARCHEWKI +CHIPSY Z SZYNKI
GRILLOWANY KURCZAK Z CUKINIĄ, OLIWKAMI I SOSEM POMIDOROWO-BAZYLIOWYM, POMIDORKI KOKTAJLOWE MIZERIA Z OGÓRKA, NATKA PIETRUSZKI, SCHAB PIECZONY, SOS Z SUSZONYCH ŚLIWEK BOEUF BOURGUIGNON – FRANCUSKI GULASZ WOŁOWY Z CZERWONYM WINEM I PIECZARKAMI, BROKUŁ PAROWANY, KOPEREK, NATKA PIETRUSZKI, SZYNKA SUSZONA Keto filet z kurczaka w ziarnach z pieczarkami i papryką ,colesław Keto cukinia faszerowana indykiem Keto kurczak z warzywami w kokosowym sosie Keto schab z surówką z czerwonej kapusty
Keto koktajl czekoladowy DESER MASKARPONE Z MUSEM TRUSKAWKOWYM KETO DESER MASKARPONE Z MUSEM WISNIOWYM I WIORKAMI KOKOSA Keto sałatka orzechowa z awokado KREM POMIDOROWO-CZOSNKOWY Keto placki twarogowe z makiem DESER MASCARPONE Z MUSEM TRUSKAWKOWYM,ORZECHAMI
SAŁATKA RYBAKA Z RUKOLĄ, OLIWKAMI I DRESSINGIEM KOPERKOWYM NATKA PIETRUSZKI, OGÓREK KISZONY, ROLADKI Z SZYNKI Z MUSEM CHRZANOWYM Keto roladka z indyka na sałacie, Majonez domowy z olejem słonecznikowym PIECZEŃ DROBIOWA FASZEROWANA GRZYBAMI Z GRILLOWANYMI WARZYWAMI Keto sałatka z gotowanego kurczaka Sałatka z indykiem Pasta drobiowa curry, WARZYWA,MIX SALAT
Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
Pasta z soczewicy i pomidorów suszonych, PIECZYWO PEŁNOZIARNISTE, ŚWIEŻA PAPRYKA NALEŚNIKI CZEKOLADOWO-WANILIOWE Z GRUSZKAMI KARMELIZOWANYMI Z IMBIREM, JOGURT, SEZONOWE OWOCE ROGALIK FRANCUSKI CROISSANT Z SEREM BRIE, ROSZPONKĄ I KONFITURĄ MORELOWĄ OMLET Z DUSZONYM POREM, SEREM FETA, PIECZYWO PEŁNOZIARNISTE, POMIDORKI KOKTAJLOWE DOMOWA GRANOLA Z JOGURTEM I POLEWĄ CZARNEJ PORZECZKI Kremowy twarożek z rzodkiewką i ziołami, pieczywo pełnoziarniste, warzywa DOMOWA GRANOLA (GF), JOGURT TRUSKAWKOWY (LF), PRAŻONE JABŁKA
ZUPA KALAFIOROWA Z ZIEMNIAKAMI I MARCHEWKĄ Chrupiąca sałatka z selerem naciowym, tofu i słonecznikiem Soupe à l’ail – FRANCUSKA ZUPA CZOSNKOWA WEGAŃSKA SAŁATKA Z SELEREM NACIOWYM, ANANASEM, PAPRYKĄ I KUKURYDZĄ KREM Z KUKURYDZY NA MLEKU KOKOSOWYM ZE SŁONECZNIKIEM PIECZONE WARZYWA KORZENIOWE, SOS ORZECHOWYM SATAY (SF) KREM WARZYWNY, NASIONA SŁONECZNIKA, NATKA PIETRUSZKI
MAKARON Z TAPIOKI Z GRILLOWANĄ CUKINIĄ, OLIWKAMI I SOSEM POMIDOROWO-BAZYLIOWYM POSTNE KOTLECIKI KALAFIOROWO-MARCHEWKOWE W SOSIE Z SUSZONYMI ŚLIWKAMI, SURÓWKA Z OGÓRKA Z PIETRUSZKĄ, RYŻ BRĄZOWY FRANCUSKI GULASZ WARZYWNY Z CZARNĄ FASOLĄ I CZERWONYM WINEM, PUREE ZIEMNIACZANE, BROKUŁ PAROWANY TAJSKIE CZERWONE CURRY Z CIECIERZYCĄ, DYNIĄ, SZPINAKIEM, I BIAŁĄ KASZĄ GRYCZANĄ GRILLOWANY BAKŁAŻAN Z SOSEM KOKOSOWO-CYTRYNOWYM, KASZA PĘCZAK, PAROWANA BRUKSELKA SPAGHETTI Z SOSEM MARINARA, PIECZARKAMI I SEREM MOZZARELLA NASI GORENG – RYŻ SMAZONY Z WARZYWAMI I FASOLKĄ SZPARAGOWĄ PO INDONEZYJSKU
SMOOTHIE TRUSKAWKOWE BUDYŃ CZEKOLADOWY Z CHIA, LISTEK MIĘTY, MANDARYNKI, WIÓRKI KOKOSOWE, ŻURAWINA SEZONOWE OWOCE Z DRESINGIEM IMBIROWO-LIMONKOWY JAGLANKA Z BANANEM I SOSEM Z MASŁA ORZECHOWEGO RAZOWE CIASTO BANANOWE KOKOSOWY PUDDING Z TAPIOKI (SF), MUS MANGO, RODZYNKI SMOOTHIE BANANOWO-ORZECHOWE (LF&SF)
SAŁATKA Z RUKOLĄ, WARZYWAMI, CZERWONĄ FASOLĄ, PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI I DRESSINGIEM KOPERKOWYM Pasta musztardowa z ciecierzycy i słonecznika, PIECZYWO PEŁNOZIARNISTE, OGÓREK KISZONY RATATOUILLE – WARZYWA DUSZONE PO FRANCUSKU Z BAGIETKĄ Wegańskie kotleciki z rozmarynem i czosnkiem, GRILLOWANE WARZYWA PASTA Z ZIELONEJ SOCZEWICY I SUSZONYCH POMIDORÓW, WARZYWA I PIECZYWEM PEŁNOZIARNISTYM SAŁATKA Z BROKUŁAMI, JAJKIEM I RZODKIEWKĄ Z DRESSINGIEM TAHINI PASTA Z CZARNEJ FASOLI, PAPRYKA MARYNOWANA, PIECZYWO PEŁNOZIARNISTE
Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
Pasta z tuńczyka Paleo, ŚWIEŻA PAPRYKA CZEKOLADOWO-WANILIOWY NALEŚNIK JAJECZNY Z KARMELIZOWANĄ GRUSZKĄ I IMBIREM, MUS ORZECHOWO-KOKOSOWY, SEZONOWE OWOCE SAŁATKA Z ROSZPONKĄ, WĘDZONYM KURCZAKIEM I JAJKIEM, DRESSING KOPERKOWY Omlet z łososiem, POMIDORKI KOKTAJLOWE, ROSZPONKA LISTEK MIĘTY, Paleo placki szarlotkowe, POLEWA Z CZARNEJ PORZECZKI Tatar z łososia, pieczywo bezglutenowe, warzywa DOMOWA GRANOLA (GF), JOGURT TRUSKAWKOWY (LF), PRAŻONE JABŁKA
ZUPA KALAFIOROWA Z MARCHEWKĄ I MIĘSNYMI KULECZKAMI Chrupiąca sałatka z selerem naciowym, indykiem i słonecznikiem KREM POMIDOROWY , NATKA PIETRUSZKI Kokosowy sok sirtuinowy z mango, malinami i matchą [SIRT] KREM Z KUKURYDZY NA MLEKU KOKOSOWYM ZE SŁONECZNIKIEM PIECZONE WARZYWA KORZENIOWE, SOS ORZECHOWYM SATAY (SF) KREM WARZYWNY, NASIONA SŁONECZNIKA, NATKA PIETRUSZKI
GRILLOWANY KURCZAK Z CUKINIĄ, OLIWKAMI I SOSEM POMIDOROWO-BAZYLIOWYM, POMIDORKI KOKTAJLOWE NATKA PIETRUSZKI, SCHAB PIECZONY, SOS Z SUSZONYCH ŚLIWEK, SURÓWKA Z OGÓRKA Z PIETRUSZKĄ BOEUF BOURGUIGNON – FRANCUSKI GULASZ WOŁOWY Z CZERWONYM WINEM I PIECZARKAMI, BROKUŁ PAROWANY, KOPEREK, NATKA PIETRUSZKI TAJSKIE CZERWONE CURRY Z KURCZAKIEM, DYNIĄ I SZPINAKIEM, PIECZONE BATATY FILET Z DORSZA W SOSIE KOKOSOWO-CYTRYNOWYM, PIECZONA PIETRUSZKA, PAROWANA BRUKSELKA MAKARON MARCHEWKOWY Z KURCZAKIEM, PIECZARKAMI, SOSEM MARINARA I OLIWKAMI CEBULKA PRAŻONA, KURCZAK PIECZONY (UDKA), OGÓREK PLASTERKI, OMLET, POMIDOR PLASTERKI
Paleo koktajl czekoladowy SOK SITRUINOWY Z MANGO I MARCHWIĄ Z MATCHĄ ŚLIWKOWO-BANANOWY SOK SIRTUINOWY Z MATCHĄ PIECZONE GRUSZKI Z SZYNKĄ WŁOSKĄ , SOSEM BALSAMICZNYM I SŁONECZNIKIEM KOKTAJL TRUSKAWKOWY Z AWOKADO I ORZECHAMI, LISTEK MIĘTY KOKOSOWY PUDDING Z TAPIOKI (SF), LISTEK MIĘTY, MUS MANGO, OLIWKI CZARNE, RODZYNKI SMOOTHIE BANANOWO-ORZECHOWE (LF&SF)
SAŁATKA RYBAKA Z RUKOLĄ, OLIWKAMI I DRESSINGIEM KOPERKOWYM ROLADKI Z SZYNKI Z MUSEM CHRZANOWYM, OGÓREK KISZONY RATATOUILLE – WARZYWA DUSZONE PO FRANCUSKU Z PIECZYWEM BEZGLUTENOWYM GRILLOWANE WARZYWA, Kasza bulgur (ugotowana), Pieczeń drobiowa faszerowana grzybami PASTA Z ZIELONEJ SOCZEWICY I SUSZONYCH POMIDORÓW, WARZYWA, WAFLE RYŻOWE SAŁATKA Z BROKUŁAMI, JAJKIEM I RZODKIEWKĄ Z DRESSINGIEM TAHINI PASTA DROBIOWA CURRY, MARYNOWANA PAPRYKA
Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
Pasta z soczewicy i pomidorów suszonych, ŚWIEŻA PAPRYKA, WAFLE RYŻOWE CZEKOLADOWO-WANILIOWY NALEŚNIK JAJECZNY Z KARMELIZOWANĄ GRUSZKĄ I IMBIREM, MUS ORZECHOWO-KOKOSOWY, SEZONOWE OWOCE SAŁATKA Z ROSZPONKĄ, WĘDZONYM KURCZAKIEM I JAJKIEM, DRESSING KOPERKOWY Omlet z łososiem, POMIDORKI KOKTAJLOWE, ROSZPONKA PALEO PLACKI SZARLOTKOWE, POLEWA Z CZARNEJ PORZECZKI, SEZONOWE OWOCE Tatar z łososia, pieczywo bezglutenowe, warzywa DOMOWA GRANOLA (GF), JOGURT TRUSKAWKOWY (LF), PRAŻONE JABŁKA
ZUPA KALAFIOROWA Z MARCHEWKĄ Chrupiąca sałatka z selerem naciowym, indykiem i słonecznikiem Soupe à l’ail – FRANCUSKA ZUPA CZOSNKOWA PALEO PALEO SAŁATKA Z SELEREM NACIOWYM, ANANASEM, PAPRYKĄ, KURCZAKIEM I PRAŻONYM SEZAMEM KREM Z KUKURYDZY NA MLEKU KOKOSOWYM ZE SŁONECZNIKIEM PIECZONE WARZYWA KORZENIOWE, SOS ORZECHOWYM SATAY (SF) KREM WARZYWNY, NASIONA SŁONECZNIKA, NATKA PIETRUSZKI
MAKARON Z TAPIOKI Z GRILLOWANĄ CUKINIĄ, OLIWKAMI I SOSEM POMIDOROWO-BAZYLIOWYM SCHAB GOTOWANY W SOSIE Z SUSZONYMI ŚLIWKAMI, SURÓWKA Z OGÓRKA Z PIETRUSZKĄ, RYŻ BRĄZOWY BOEUF BOURGUIGNON – FRANCUSKI GULASZ Z CZERWONYM WINEM I PIECZARKAMI, PUREE ZIEMNIACZNE, PAROWANE BROKUŁY TAJSKIE CZERWONE CURRY Z CIECIERZYCĄ, DYNIĄ, SZPINAKIEM, I BIAŁĄ KASZĄ GRYCZANĄ FILET Z ŁOSOSIA W SOSIE KOKOSOWO-CYTRYNOWYM, PIECZONA PIETRUSZKA, PAROWANA BRUKSELKA MAKARON MARCHEWKOWY Z KURCZAKIEM, PIECZARKAMI, SOSEM MARINARA I OLIWKAMI NASI GORENG – RYŻ SMAZONY Z WARZYWAMI I KURCZAKIEM PO INDONEZYJSKU
Paleo koktajl czekoladowy BUDYŃ CZEKOLADOWY Z CHIA, LISTEK MIĘTY, MANDARYNKI, WIÓRKI KOKOSOWE, ŻURAWINA SEZONOWE OWOCE Z DRESINGIEM IMBIROWO-LIMONKOWY PIECZONE GRUSZKI Z SZYNKĄ WŁOSKĄ , SOSEM BALSAMICZNYM I SŁONECZNIKIEM KOKTAJL TRUSKAWKOWY Z AWOKADO I ORZECHAMI, LISTEK MIĘTY KOKOSOWY PUDDING Z TAPIOKI (SF), LISTEK MIĘTY, MUS MANGO, OLIWKI CZARNE, RODZYNKI SMOOTHIE BANANOWO-ORZECHOWE (LF&SF)
SAŁATKA RYBAKA Z RUKOLĄ, PIECZONE ZIEMNIACZKI I DRESSINGIEM KOPERKOWYM ROLADKI Z SZYNKI Z MUSEM CHRZANOWYM, OGÓREK KISZONY RATATOUILLE – WARZYWA DUSZONE PO FRANCUSKU Z PIECZYWEM BEZGLUTENOWYM PIECZEŃ DROBIOWA FASZEROWANA GRZYBAMI Z GRILLOWANYMI WARZYWAMI PASTA Z ZIELONEJ SOCZEWICY I SUSZONYCH POMIDORÓW, WARZYWA, WAFLE RYŻOWE SAŁATKA Z BROKUŁAMI, JAJKIEM I RZODKIEWKĄ Z DRESSINGIEM TAHINI PASTA Z CZARNEJ FASOLI, PAPRYKA MARYNOWANA, WAFLE RYŻOWE
Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek Sobota Niedziela
1. Śniadanie
SIRTFOOD | 1 faza 2 etap | 1500 kcal
Pasta z soczewicy i pomidorów suszonych, PIECZYWO PEŁNOZIARNISTE, ŚWIEŻA PAPRYKA NALEŚNIKI CZEKOLADOWO-WANILIOWE Z GRUSZKAMI KARMELIZOWANYMI Z IMBIREM, JOGURT, SEZONOWE OWOCE ROGALIK FRANCUSKI CROISSANT Z SEREM BRIE, ROSZPONKĄ I KONFITURĄ MORELOWĄ OMLET Z DUSZONYM POREM, SEREM FETA, PIECZYWO PEŁNOZIARNISTE, POMIDORKI KOKTAJLOWE NALEŚNIKI GRYCZANE Z SIRTUINOWYM SOSEM CZEKOLADOWYM + MUS TRUSKAWKOWY PASTA JAJECZNA ZE SZCZYPIORKIEM, PIECZYWO PEŁNOZIARNISTE, WARZYWA DOMOWA GRANOLA Z JOGURTEM I POLEWĄ CZERWONEJ PORZECZKI
SIRTFOOD | 2 faza 1 etap | 1500 kcal
Pasta z soczewicy i pomidorów suszonych, PIECZYWO PEŁNOZIARNISTE, ŚWIEŻA PAPRYKA NALEŚNIKI CZEKOLADOWO-WANILIOWE Z GRUSZKAMI KARMELIZOWANYMI Z IMBIREM, JOGURT, SEZONOWE OWOCE ROGALIK FRANCUSKI CROISSANT Z SEREM BRIE, ROSZPONKĄ I KONFITURĄ MORELOWĄ OMLET Z DUSZONYM POREM, SEREM FETA, PIECZYWO PEŁNOZIARNISTE, POMIDORKI KOKTAJLOWE NALEŚNIKI GRYCZANE Z SIRTUINOWYM SOSEM CZEKOLADOWYM + MUS TRUSKAWKOWY PASTA JAJECZNA ZE SZCZYPIORKIEM, PIECZYWO PEŁNOZIARNISTE, WARZYWA DOMOWA GRANOLA Z JOGURTEM I POLEWĄ CZERWONEJ PORZECZKI
SIRTFOOD | 2 faza 2 etap | 1500 kcal
Pasta z soczewicy i pomidorów suszonych, PIECZYWO PEŁNOZIARNISTE, ŚWIEŻA PAPRYKA NALEŚNIKI CZEKOLADOWO-WANILIOWE Z GRUSZKAMI KARMELIZOWANYMI Z IMBIREM, JOGURT, SEZONOWE OWOCE ROGALIK FRANCUSKI CROISSANT Z SEREM BRIE, ROSZPONKĄ I KONFITURĄ MORELOWĄ OMLET Z DUSZONYM POREM, SEREM FETA, PIECZYWO PEŁNOZIARNISTE, POMIDORKI KOKTAJLOWE NALEŚNIKI GRYCZANE Z SIRTUINOWYM SOSEM CZEKOLADOWYM + MUS TRUSKAWKOWY PASTA JAJECZNA ZE SZCZYPIORKIEM, PIECZYWO PEŁNOZIARNISTE, WARZYWA DOMOWA GRANOLA Z JOGURTEM I POLEWĄ CZERWONEJ PORZECZKI
2. II śniadanie
SIRTFOOD | 2 faza 2 etap | 1500 kcal
ZUPA KALAFIOROWA Z ZIEMNIAKAMI I MARCHEWKĄ Chrupiąca sałatka z selerem naciowym, indykiem i słonecznikiem Soupe à l’ail – FRANCUSKA ZUPA CZOSNKOWA SAŁATKA Z SELEREM NACIOWYM, ANANASEM, PRAŻONYM SEZAMEM I KURCZAKIEM KREM POMIDOROWO-CZOSNKOWY Z PESTKAMI DYNI I PARMEZANEM SAŁATKA MEKSYKAŃSKA Pikantny krem węgierski z mieloną wołowiną
3. Obiad
SIRTFOOD | 1 faza 1 etap | 1000 kcal
MAKARON Z TAPIOKI Z GRILLOWANĄ CUKINIĄ, OLIWKAMI I SOSEM POMIDOROWO-BAZYLIOWYM SCHAB GOTOWANY W SOSIE Z SUSZONYMI ŚLIWKAMI, MIZERIA, RYŻ BRĄZOWY BOEUF BOURGUIGNON – FRANCUSKI GULASZ Z CZERWONYM WINEM I PIECZARKAMI, PUREE ZIEMNIACZNE, PAROWANE BROKUŁY TAJSKIE CZERWONE CURRY Z CIECIERZYCĄ, DYNIĄ, SZPINAKIEM, I BIAŁĄ KASZĄ GRYCZANĄ DORSZ NA AZJATYCKIM SOSIE Z KAPUSTĄ POK CHOI + RYŻ BASMATI MAKARON Z BAKŁAŻANEM I POMIDORAMI PO SYCYLIJSKU MAKARON RAZOWY Z MARCHEWKĄ, FASOLĄ, OLIWKAMI I KAPARAMI
SIRTFOOD | 1 faza 2 etap | 1500 kcal
MAKARON Z TAPIOKI Z GRILLOWANĄ CUKINIĄ, OLIWKAMI I SOSEM POMIDOROWO-BAZYLIOWYM SCHAB GOTOWANY W SOSIE Z SUSZONYMI ŚLIWKAMI, MIZERIA, RYŻ BRĄZOWY BOEUF BOURGUIGNON – FRANCUSKI GULASZ Z CZERWONYM WINEM I PIECZARKAMI, PUREE ZIEMNIACZNE, PAROWANE BROKUŁY TAJSKIE CZERWONE CURRY Z CIECIERZYCĄ, DYNIĄ, SZPINAKIEM, I BIAŁĄ KASZĄ GRYCZANĄ DORSZ NA AZJATYCKIM SOSIE Z KAPUSTĄ POK CHOI + RYŻ BASMATI MAKARON Z BAKŁAŻANEM I POMIDORAMI PO SYCYLIJSKU MAKARON RAZOWY Z MARCHEWKĄ, FASOLĄ, OLIWKAMI I KAPARAMI
SIRTFOOD | 2 faza 1 etap | 1500 kcal
MAKARON Z TAPIOKI Z GRILLOWANĄ CUKINIĄ, OLIWKAMI I SOSEM POMIDOROWO-BAZYLIOWYM SCHAB GOTOWANY W SOSIE Z SUSZONYMI ŚLIWKAMI, MIZERIA, RYŻ BRĄZOWY BOEUF BOURGUIGNON – FRANCUSKI GULASZ Z CZERWONYM WINEM I PIECZARKAMI, PUREE ZIEMNIACZNE, PAROWANE BROKUŁY TAJSKIE CZERWONE CURRY Z CIECIERZYCĄ, DYNIĄ, SZPINAKIEM, I BIAŁĄ KASZĄ GRYCZANĄ DORSZ NA AZJATYCKIM SOSIE Z KAPUSTĄ POK CHOI + RYŻ BASMATI MAKARON Z BAKŁAŻANEM I POMIDORAMI PO SYCYLIJSKU MAKARON RAZOWY Z MARCHEWKĄ, FASOLĄ, OLIWKAMI I KAPARAMI
SIRTFOOD | 2 faza 2 etap | 1500 kcal
MAKARON Z TAPIOKI Z GRILLOWANĄ CUKINIĄ, OLIWKAMI I SOSEM POMIDOROWO-BAZYLIOWYM SCHAB GOTOWANY W SOSIE Z SUSZONYMI ŚLIWKAMI, MIZERIA, RYŻ BRĄZOWY BOEUF BOURGUIGNON – FRANCUSKI GULASZ Z CZERWONYM WINEM I PIECZARKAMI, PUREE ZIEMNIACZNE, PAROWANE BROKUŁY TAJSKIE CZERWONE CURRY Z CIECIERZYCĄ, DYNIĄ, SZPINAKIEM, I BIAŁĄ KASZĄ GRYCZANĄ DORSZ NA AZJATYCKIM SOSIE Z KAPUSTĄ POK CHOI + RYŻ BASMATI MAKARON Z BAKŁAŻANEM I POMIDORAMI PO SYCYLIJSKU MAKARON RAZOWY Z MARCHEWKĄ, FASOLĄ, OLIWKAMI I KAPARAMI
4. Kolacja
SIRTFOOD | 2 faza 1 etap | 1500 kcal
SAŁATKA RYBAKA Z RUKOLĄ, PIECZONE ZIEMNIACZKI I DRESSINGIEM KOPERKOWYM ROLADKI Z SZYNKI Z MUSEM CHRZANOWYM, OGÓREK KISZONY, PIECZYWO PEŁNOZIARNISTE RATATOUILLE – WARZYWA DUSZONE PO FRANCUSKU Z BAGIETKĄ PIECZEŃ DROBIOWA FASZEROWANA GRZYBAMI Z GRILLOWANYMI WARZYWAMI KANAPKI Z SEREM BRIE, ŻURAWINĄ I ROSZPONKĄ Kotleciki z cieciorki, tofu i szpinaku + mus warzywny z chilli + ryż paraboliczny + kotleciki warzywne PASTA Z ZIELONEJ SOCZEWICY, WARZYWA, PIECZYWO PEŁNOZIARNISTYM
SIRTFOOD | 2 faza 2 etap | 1500 kcal
SAŁATKA RYBAKA Z RUKOLĄ, PIECZONE ZIEMNIACZKI I DRESSINGIEM KOPERKOWYM ROLADKI Z SZYNKI Z MUSEM CHRZANOWYM, OGÓREK KISZONY, PIECZYWO PEŁNOZIARNISTE RATATOUILLE – WARZYWA DUSZONE PO FRANCUSKU Z BAGIETKĄ PIECZEŃ DROBIOWA FASZEROWANA GRZYBAMI Z GRILLOWANYMI WARZYWAMI KANAPKI Z SEREM BRIE, ŻURAWINĄ I ROSZPONKĄ Kotleciki z cieciorki, tofu i szpinaku + mus warzywny z chilli + ryż paraboliczny + kotleciki warzywne PASTA Z ZIELONEJ SOCZEWICY, WARZYWA, PIECZYWO PEŁNOZIARNISTYM
5. Koktajl1
SIRTFOOD | 1 faza 1 etap | 1000 kcal
MARCHWIOWO-JABŁKOWY SOK SIRTUINOWY Z MATCHĄ SOK SITRUINOWY Z MANGO I MARCHWIĄ Z MATCHĄ ŚLIWKOWO-BANANOWY SOK SIRTUINOWY Z MATCHĄ KOKOSOWY SOK SIRTUINOWY Z MANGO, MALINAMI I MATCHĄ KOKOSOWY SOK SIRTUINOWY Z TRUSKAWKAMI I MATCHĄ SOK SITRUINOWY Z KIWI, JABŁKA I OGÓRKA Z MATCHĄ CYNAMONOWY SOK SIRTUINOWY Z JABŁKIEM, MARCHWIĄ I MATCHĄ
SIRTFOOD | 1 faza 2 etap | 1500 kcal
MARCHWIOWO-JABŁKOWY SOK SIRTUINOWY Z MATCHĄ SOK SITRUINOWY Z MANGO I MARCHWIĄ Z MATCHĄ ŚLIWKOWO-BANANOWY SOK SIRTUINOWY Z MATCHĄ KOKOSOWY SOK SIRTUINOWY Z MANGO, MALINAMI I MATCHĄ KOKOSOWY SOK SIRTUINOWY Z TRUSKAWKAMI I MATCHĄ SOK SITRUINOWY Z KIWI, JABŁKA I OGÓRKA Z MATCHĄ CYNAMONOWY SOK SIRTUINOWY Z JABŁKIEM, MARCHWIĄ I MATCHĄ
SIRTFOOD | 2 faza 1 etap | 1500 kcal
MARCHWIOWO-JABŁKOWY SOK SIRTUINOWY Z MATCHĄ SOK SITRUINOWY Z MANGO I MARCHWIĄ Z MATCHĄ ŚLIWKOWO-BANANOWY SOK SIRTUINOWY Z MATCHĄ KOKOSOWY SOK SIRTUINOWY Z MANGO, MALINAMI I MATCHĄ KOKOSOWY SOK SIRTUINOWY Z TRUSKAWKAMI I MATCHĄ SOK SITRUINOWY Z KIWI, JABŁKA I OGÓRKA Z MATCHĄ CYNAMONOWY SOK SIRTUINOWY Z JABŁKIEM, MARCHWIĄ I MATCHĄ
SIRTFOOD | 2 faza 2 etap | 1500 kcal
MARCHWIOWO-JABŁKOWY SOK SIRTUINOWY Z MATCHĄ SOK SITRUINOWY Z MANGO I MARCHWIĄ Z MATCHĄ ŚLIWKOWO-BANANOWY SOK SIRTUINOWY Z MATCHĄ KOKOSOWY SOK SIRTUINOWY Z MANGO, MALINAMI I MATCHĄ KOKOSOWY SOK SIRTUINOWY Z TRUSKAWKAMI I MATCHĄ SOK SITRUINOWY Z KIWI, JABŁKA I OGÓRKA Z MATCHĄ CYNAMONOWY SOK SIRTUINOWY Z JABŁKIEM, MARCHWIĄ I MATCHĄ
6. Koktajl2
SIRTFOOD | 1 faza 1 etap | 1000 kcal
MALINOWY SOK SIRTUINOWY Z AWOKADO NA BAZIE ZIELONEJ HERBATY SOK SIRTUINOWY Z WINOGRONAMI I TRUSKAWKAMI BRZOSKWINIOWY SOK SIRTUINOWY JABŁKOWY SOK SIRTUINOWY Z AWOKADO KAKAOWO-JAGODOWY SOK SIRTUINOWY Z NATKĄ PIETRUSZKI POMARAŃCZOWO-BANANOWY SOK SIRTUINOWY Z JAGODAMI GOJI MALINOWO-WINOGRONOWY SOK SIRTUINOWY Z ŻURAWINĄ
SIRTFOOD | 1 faza 2 etap | 1500 kcal
MALINOWY SOK SIRTUINOWY Z AWOKADO NA BAZIE ZIELONEJ HERBATY SOK SIRTUINOWY Z WINOGRONAMI I TRUSKAWKAMI BRZOSKWINIOWY SOK SIRTUINOWY JABŁKOWY SOK SIRTUINOWY Z AWOKADO KAKAOWO-JAGODOWY SOK SIRTUINOWY Z NATKĄ PIETRUSZKI Pomarańczowo-bananowy sok sirtuinowy z jagodami goji MALINOWO-WINOGRONOWY SOK SIRTUINOWY Z ŻURAWINĄ
7. Koktajl3
SIRTFOOD | 1 faza 1 etap | 1000 kcal
ORZEŹWIAJĄCY SOK SIRTUINOWY Z ANANASEM I JAGODAMI GOJI ANANASOWY SOK SIRTUINOWY Z ORZECHAMI MALINOWO-TRUSKAWKOWY SOK SIRTUINOWY NA BAZIE ZIELONEJ HERBATY IMBIROWY SOK SIRTUINOWY Z TRUSKAWKAMI JABŁKOWO-TRUSKAWKOWY SOK SIRTUINOWY Z ZIELONĄ HERBATĄ I MIĘTĄ TRUSKAWKOWY SOK SIRTUINOWY Z MLEKIEM SOJOWYM POMARAŃCZOWO-MARCHWIOWY SOK SIRTUINOWY Z NATKĄ PIETRUSZKI